Григор Димитров и Танаси Кокинакис играят при резултат 5:3 в мач

...
Григор Димитров и Танаси Кокинакис играят при резултат 5:3 в мач
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Григор Димитров - Танаси Кокинакис 5:3, българинът води с пробив

Григор Димитров и Танаси Кокинакис играят при резултат 5 :3  в мач от втория кръг на Australian Open. 

ПЪРВИ СЕТ 5:3

Григор стартира добре, като сервираше пръв в мача и се стигна до 30:0, само че позволи две непредизвикани неточности и резултатът стана 30:30. Българинът се активизира незабавно и осъществя ас, а по-късно пласира нов добър сервис, затваряйки първия гейм. Кокинакис също стартира безапелационно на начален удар, като на собствен ред осъществя първия си ас и завоюва подаването си на 15.

Димитров продължи със страхотните изяви, като приключи първата точка превъзходно на мрежата, а по-късно последва нов ас. Българинът направи нова страхотна офанзива към мрежата, като още веднъж нямаше проблем, а геймът завърши с форхенд уинър на Гришо.

Григор пордължи с положителните си изяви и въпреки Кокинас да поведе в своя сервис гейм с 30:0, първата ни ракета не се съобщи. Българинът сподели класа със своя бекхенд слайс и се стигна до точка пробив, която Гришо осъществя, изчаквайки търпеливо неточност на противника. Димитров стартира с ас, само че се стигна до 30:30, откакто Кокинакис стартира да играе по-атакуващо и да притиска противника. Австралиецът още веднъж бе деен и пласира страховит форхенд уинър по правата, с цел да стигне до точка за пробив. Следващото разиграване бе дълго, а българинът имаше шанс, откакто топката се отклони от мрежата и падна в полето на Кокинакис, само че брейкът бе отразен. Геймът продължи, като мина през ново тъждество, само че в последна сметка българинът изчака грешките на противника и затвърди пробива си.

Кокинакис продължи с грешките, а Димитров осъществя един свръхестествен минаващ от бекхенд, който му обезпечи нови две точки за пробив. Австралиецът резервира централизация и отрази първата, а при втората Гришо опита къса, която обаче не съумя да мине над мрежата. Последва двойна неточност от Кокинакис, а българинът имаше съвършена топка от форхенд, само че я изпрати доста в навън. Димитров още веднъж нападна мрежата, само че позволи нова неточност. Кокинакис се оправи, като затвори гейма с форхенд уинър.

Австралиецът продължи да нападна, а Григор става все по-пасивен, като пред Кокинакис се откри нова опция за пробив при резултат 30:40. Българинът отрази със страховит сервис. Гришо не бе оптимално съсредоточен и позволи непредизвикана неточност от форхенд, давайки нова опция на противника. Стигна се до ново дълго разиграване и още веднъж бе на мрежата, като приключи със смач. Кокинакис нападна втория сервис на българина и пласира ретур уинър. Българинът отново бе нападателен, а противникът опита прехвърлящ удар, който излезе в навън. Форхендът на Кокинакис ставаше все по-опасен, като не спираше да притискаше първата ни ракета и още веднъж приключи с форхенд уинър. Гришо още веднъж бе на равнище в най-важния миг, като нападна и принуди противника да допусне неточност. В последна сметка Григор съумя да затвори подаването си и да поведе с 5:2.

Кокинакис нямаше съвсем никакви проблеми при подаването си и завоюва гейма на 15.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР